Free Trial

Language switcher

–Hidden comment

Use attributes in format region_from and region_to= to change the languages showing in language switcher.
Available regions are:
europe_from europe_to
asia_from asia_to
mideast_from mideast_to
america_from america_to

Example:
europe_from=0 europe_to=22 will put all languages (ordered in language switcher settings) from 1 to 21 to Europe region:
asia_from=22 asia_to=25 will put all languages from 23 to 24 (so only 2) into Asia region.

Livechatt för koncerner

Impress your customers and increase their satisfaction.

 • ✓ No setup fee   
 • ✓ Customer service 24/7    
 • ✓ No credit card required    
 • ✓ Cancel any time
Used by
logo clients forbes
logo clients airbus
logo clients nascar
logo clients usc
Header Animation
Helpdesk software

En av de mest diskuterade frågorna bland företagare är hur strategin för tillväxt och expansion skall se ut. På utsidan kan det se ut som om det är tillväxtstrategin som gör företaget framgångsrikt, men tittar man djupare så är det en bra expansionsstrategi som bidrar mest till ökad effektivitet och lönsamhet. Kundtjänstens effektivitet och förmåga till kommunikation är en avgörande del i expansionsstrategin.

Kundkommunikation har många former, då den består av både externa och interna faktorer. Båda dessa typer av kommunikation kräver ett operativsystem som överför information.

Den optimalaste och mest kostnadseffektiva lösningen, som även ger bland den högsta ROI, för företag är just chattmjukvara.

Hur kommer det sig?

Fortsätt läs och ta reda på det.

Vad är livechatt-mjukvara?

Historien om livechatt började för decennier sedan, men kundchattar betraktades då endast som ett stödverktyg. De senaste åren har dock bevisat chattens potential för marknadsföring, försäljning och konvertering och numera är chattverktyg en erkänd och värdefull tillgång bland företagen. En kundchatt anses idag inte bara vara ett krav utan kunderna förväntar sig även att företag tillhandahåller chatt som en del i deras kundsupport.

Så, vad är livechattprogramvara och hur ser det ut?

LiveAgent Live Chat Demo

En Livechatt är en liten interaktiv ikon, vanligtvis ser den ut som en chattknapp och är inbäddad i sidan. Oftast längst ned till höger. Syftet med chatten är att erbjuda hemsidornas besökare svar på deras frågor i realtid.

Livechatt för koncerner
Exempel på hur en chattknapp kan se ut hos en koncern

Samtliga chattfunktioner kan skräddarsys och anpassas. Detta inkluderar givetvis även chattknappen. Att bibehålla din grafiska profil och ditt varumärke är en ytterst viktig del av ditt företags rykte och anseende online.

Du kan välja mellan fördesignade knappar i vår galleri med chattknappar.

Galleri för chattknappar
Exempel på galleri för chattknappar

Välj position och animering.

Chat Button Animations | www.liveagent.com

Du kan även skapa din alldeles egna chattknapp genom att knappa in din egna kod.

skapa-chattknapp-i-LiveAgent
Exempel på hur man skapar en chattknapp

Med livechatt kan du starta en konversation med kunden i ett chattfönster, fortsätta vidare med videochatt, om du önskar eller bifoga och skicka filer. Allt i ett och samma gränssnitt.

Det som gör LiveAgents chattprogramvara till en personlig upplevelse är att den drivs av en mänsklig representant, dvs. medarbetare, istället för en chattbot. Genom att helt enkelt ange sitt namn kan agenter försäkra kunderna att det finns en riktig person på andra sidan ..

Livechatt för koncerner
Exempel på hur en koncern har en live chattkonversation

Undersökningar visar att trots chattbottar ökar i popularitet, uppskattar 54% av online-konsumenterna, enbart i USA, att interaktioner med chattbottar påverkar deras livskvalitet negativt.

Vilka fördelar har koncerner av en livechatt gentemot telefon- eller e-postsupport?

Genom utveckling och innovation av ny teknik pressas kundtjänster till att anpassa sig. Livechatt är den mest föredragna kommunikationskanalen för Millenniegenerationen, men det betyder inte att den inte har bredare träffradie och inte kan tillgodose övrig demografi.

Mobilanvändare är till exempel mindre benägna att konvertera till kunder, om de efter att ha bläddrat genom sida efter sida måste ringa eller skicka ett e-postmeddelande när de behöver hjälp.

Att inte uppfylla kundernas krav på bättre service kommer att resultera i hög avvisningsfrekvens och negativa kommentarer. Telefon och e-post kommer givetvis inte att ersättas helt snart, men att lägga till livechatt på din webbplats kan ge ditt företag ännu fler positiva effekter.

Standardkanalerna för kommunikation som telefon och e-post har vissa begränsningar. Funktionerna hos en livechatt tar kommunikationen från att vara passiv (reaktiv) till att vara proaktiv och ger bekvämare service till kunderna.

Summering av fördelar för koncerner och storföretag:

 • Minskade väntetider
 • Minsta möjliga ansträngning för kund
 • Minskad volym av inkommande meddelanden
 • Ökad engagemang
Benefits of Live Chat and How to Use It

Till skillnad från telefon eller e-post kan chattagenter hantera flera chattar på en och samma gång. För att inte överbelasta kundtjänsten och hålla servicen effektiv kan administratörer, under inställningar, ställa in antalet aktiva chattar och taket för hur många som får vänta i kön.

I stället för att tilldela ärenden slumpmässigt, vilket tenderar vara  fallet med telefon- eller e-postsupport, så sköter chattdistributionen den automatiska chatttilldelningen till rätt avdelning, team eller specifik medarbetare.

Tre fördefinierade, routing-alternativ garanterar alla kunder snabbt får svar på deras frågor.

 • Tilldela slumpmässigt
 • Ring till alla
 • Max utnyttjandegrad

Vilka andra  funktioner i livechatt kan koncerner använda sig av för sina kundstjänststrategier?

When you serve the customer better, they always return on your investment.

Kara Parlin – Writer, editor, and content strategist

Tack vare vårt  hybrida ärendesystem, konverteras varje chatt eller meddelande till ett ärende och sparas i en universell delad inbox. Genom vårt  inbyggda CRM-system, kan agenter ta del av ärendehistoriken och slipper slösa tid på att leta igenom anteckningar eller e-postmeddelanden. All nödvändig information är organiserad, synlig och tillgänglig hela tiden.

Den proaktiva chattinbjudan är en av de viktigaste och mest mångsidiga funktionerna. Det är ett pop-up-meddelande som som dyker upp efter en förinställd tid och fungerar som skräddarsydd inbjudan till att börja chatta. Du kan även i realtid, själv fråga dina besökare om de vill ha hjälp genom att välja från  URL-översikten av aktiva hemsidebesökare. Agenter kan skapa enstaka eller flera inbjudningar eller stänga av dem helt, ifall samtliga agenter är upptagna i andra chattar.

Livechatt för koncerner
Exempel på proaktiv chattinbjudan för koncerner

För att ge din kundtjänst en ännu mer personlig touch, kan du använda både video och chatt samtidigt. Du ställer enkelt in det på samma sätt som chattknappen, genom att lägga till knappen för videochatt på webbplatsens olika sidor.

Webbläsarbaserad videochatt i realtid.
Exempel på videochatt

Tillväxtstrategier ger inga resultat utan en aktiv lista över leads och kunder. Genom att implementera ett kontaktformulär kan du samla in och generera viktig kontaktinformation över dina kunder, exempelvis namn, e-postadress eller telefonnummer. Du kan hitta flera designförslag i galleriet.

Livechatt för koncerner
Exempel på kontaktformulär för koncerner

Agenter kan anpassa sitt arbetsflöde genom att manuellt lägga till taggar för specifika ord eller fraser eller låta systemet göra det automatiskt på varje mottaget meddelande.

Tagg-funktioner-LiveAgent
Exempel på taggar

Efter chattsamtalet kan du tillåta besökaren att kommentera och ge feedback på sin upplevelse med er. Detta ger dig i sin tur en bild över era agenters effektivitet och totala kundnöjdhet.

Livechatt för koncerner
Exempel på agentranking för koncerner

Kunden kan även lämna ett omdöme

Livechatt för koncerner
Exempel på utvärdering för koncerner

Vilka riktlinjer finns det för agenter som använder livechatt?

Agenter som hanterar chattsamtal bör ha vissa egenskaper och färdigheter och följa rekommenderade riktlinjer gällande etikett för chattbemanning.

Etiquette in Live Customer Support

Detta kan självklart uppnås genom utbildning, men agenterna kan även själva använda sig av vissa chattfunktioner för att ge en strålande kundsupport.

För att förbereda sig för en chatt kan agenter ta reda på viss information om webbplatsens besökare, till exempel IP-adress, land eller plats, vilka sidor de surfar på eller hur mycket tid de har spenderat där. För en ännu mer proaktiv strategi, kan dina agenter kombinera dessa funktioner med en proaktiv chattinbjudan och även förbereda  chattmallar i förväg.

Spårningsfunktion för webbplatsbesökare i kundjänstprogrammet - LiveAgent

Genom att läsa av besökarens språkinställningar kan livechatten skicka personliga hälsningar eller välkomstmeddelanden i kundens önskade språk. Detta görs via språkstyrda widgets.

Under chattkonversationen kan agenten se vad kunden skriver i realtid och därmed förbereda svaret innan kunden ens har tryckt på skicka. Denna funktion är valfri, men det är ett måste för alla agenter som föredrar att ligga ett steg före kunden.

Realtids-chatt
Exempel på realtidsvyn för kundsvaren

Sparade svar påskyndar svarstiden genom att använda fördefinierade, korta svarsfraser på de vanligaste frågorna. De kan anpassas och användas av olika avdelningar för att hålla en röd tråd genom hela företaget.

Sparade meddelanden
Exempel på sparade svar

Även om chatt främst är avsedd för externt bruk, kan agenter också dra nytta av att använda en intern chatt. Internchatten förbättrar lagarbetet och engagemanget genom alla avdelningar.

Intenchatt
Exempel på internchatt

För att ge insikt i kundtjänstens prestanda, erbjuder vår livechatt kundtjänstrapporter.

Baserat på rapporterna kan hela team eller enskilda agenter bli belönade, eller så kan deras skicklighetsgrad justeras, som en del av gamifieringen för kundtjänsten.

Hur integrerar du chattprogramvara på din webbplats?

Många företag tror att det är svårt att implementera en livechatt då de tror att integreringen är komplicerad. Sanningen är dock det motsatta. Du behöver inte ha någon kodningsvana eller vara en skicklig programmerare för att integrera livechatt på din webbplats.

Det går snabbt och är enkelt att integrera en livechattknapp på din webbplats. När du registrerar dig och får din inloggning till ditt LiveAgent-konto, behöver du bara kopiera och klistra in en kort HTML-kod.

Det är allt!  Du behöver inte ladda ner ytterligare programvara. Men om du vill integrera med  tredjeparts mjukvara, appar eller WordPress-plugins, för att förbättra din kundserviceupplevelse, så stöds detta fullt ut genom Native- eller Zapier-integrationer.

Hur säker är livechatt?

Dataskydd och cybersäkerhet för företag och kunder är en hög prioritet för alla bolag som vill betraktas som trovärdiga, pålitliga och kunna attrahera en lojal kundbas. LiveAgents kombinerade säkerhetsfunktioner ger säkerhet och trygghet för alla era kunder.

Här är några av säkerhetsfunktionerna som LiveAgent har att erbjuda:

Kunskapsresurser

Om du vill lära dig mer om vår livechattprogramvara, gå till vår akademisida för mer information och titta in på vår kundportal.

Give it a go

Livechatt som del av ett heltäckande kundärendesystem

Har du en vision om ett verkligt kundorienterat och lönsamt företag, så är livechatt inte det enda nödvändiga verktyget. Att attrahera och samarbeta med kunderna över flera kanaler är nyckeln till fler fördelar och intäkter och ger dig dessutom en stor konkurrensfördel.

Livechatt är bara en del av ett komplext helpdesk-system som inkluderar ärendehantering, call centersociala medier och mycket mer.

Denna kompletta helpdesk-lösning och dess funktioner erbjuder din kundsupport möjligheten att uppnå högre produktivitet och utmärkta resultat.

LiveAgent Product Tour
Choose from our pricing plans
and start living your
entrepreneurial dream today.

FAQ

What is live chat software?

Live chat software is one of the best ROI communication solutions for enterprises. It is a web-based tool for instant messaging between the business and the customers

What are the benefits of using live chat for Enterprise businesses over the phone or email support?

In comparison with a phone or email support, live chat delivers - reduced average waiting time, lowest-customer effort, decreased volume of incoming messages, and increased engagement

What other features of live chat can Enterprise businesses utilize in their customer support strategy?

Any sized enterprise will find live chat features to be user-friendly and efficient for marketing, sales, conversion, and retention strategies. The core features are:<br /> Universal inbox<br /> Proactive chat invitation<br /> Video chat<br /> Contact form<br /> Tags<br /> The post-chat survey

What are the guidelines for agents operating live chat?

Agents must follow the rules of chat etiquette in order to deliver a positive experience. For that reason, they can utilize features such as Monitoring online visitors, Multi-language chat, Real-time typing-view, Canned responses, or Internal chat. The managers can observe the performance report of each agent and implement gamification for rewarding agents for their performance

How to integrate live chat software into your website?

After receiving login details for your LiveAgent account, you can integrate the live chat button on your website by copying and pasting a short HTML code. No additional software is required, but additional integrations are supported.

How secure is live chat?

LiveAgent provides combined security features for the safety and security of all its clients and subscribers:<br /> BAN IPs<br /> 2-step verification<br /> HTTPS Encryption<br /> Multiple Data Centers<br /> GDPR<br /> API security

Our website uses cookies. By continuing we assume your permission to deploy cookies as detailed in our privacy and cookies policy.

×

Schedule a one-on-one call and discover how LiveAgent can benefit your business.

We’re available on multiple dates

Schedule a demo