Free Trial

Language switcher

–Hidden comment

Use attributes in format region_from and region_to= to change the languages showing in language switcher.
Available regions are:
europe_from europe_to
asia_from asia_to
mideast_from mideast_to
america_from america_to

Example:
europe_from=0 europe_to=22 will put all languages (ordered in language switcher settings) from 1 to 21 to Europe region:
asia_from=22 asia_to=25 will put all languages from 23 to 24 (so only 2) into Asia region.

Livechatt för utbildningsorganisationer och NGOs

Impress your customers and increase their satisfaction.

 • ✓ No setup fee   
 • ✓ Customer service 24/7    
 • ✓ No credit card required    
 • ✓ Cancel any time
Used by
logo clients forbes
logo clients airbus
logo clients nascar
logo clients usc
Header Animation
Helpdesk software

Att skapa personliga kontakter är en av grundpelarna i utbildnings- och icke-statliga organisationer (NGOs). Den förlitar sig på intresse, rykte och stöd från studenter, bidragsgivare eller intressenter.

Den digital kommunikationen har öppnat dörrar till nya möjligheter för onboarding av studenter, planering och insamlingsstrategier.

Livechatt är ett utmärkt verktyg för alla institutioner som önskar modernisera sin kundtjänst och skapa långvariga relationer.

Vad är livechatt?

Om du undrar vad exakt en livechatt är, så kan vi dela in svaret i tre viktiga områden som tillsammans blir en heltäckande kommunikationskanal.

Livechatt är en del av en komplex, heltäckande helpdesk-programvara som även inkluderar ärendehantering, callcenterfunktioner, support i sociala medier, kunskapsbank, kundportal och mycket mer.

Livechattprogramvara erbjuder en mängd funktioner som en kundtjänst använder sig av och detta ger dem en kraftig fördel över andra kommunikationskanaler när det gäller hantering av onlineförfrågningar.

Livechattverktyget är ett webbläsarbaserat meddelandefönster som aktiveras när en besökare klickar på en chattwidget, även kallad chattknapp. Denna funktion är helt och hållet anpassningsbar och användarvänlig samt enkel att integrera i din webbplats.

Anpassa chattknappen
Exempel på chattknapp (Klicka för att förstora)

Varje knapps designmall, stil, position, animering, m.m finns tillgängliga i chattknappgalleriet eller kan skapas helt från scratch genom att implementera egen kod.

Galleri för chattknappar
Exempel på chattknappgalleri (Klicka för att förstora)

Bädda in chattknappen i målsidor, som exempelvis “Registrera dig”-, FAQ- eller Bidragssidor, och upplev positiva resultat.

Chattsupport är en tjänst som organisationer tillhandahåller externt till allmänheten eller internt till sina anställda. Eftersom varje session genomförs i realtid, med en mänsklig chattoperatör istället för en chatbot, är detta det snabbaste sättet serva alla webbplatsbesökare som behöver hjälp.

Livechatt för utbildningsorganisationer och NGOs
Exempel på chattsupport
Give it a try today

Vilka fördelar har en livechatt gentemot telefon- eller e-postsupport?

Låt oss säga som det är, varken telefon eller e-post kommer att bli föråldrad inom snar framtid. Faktum är att de fortfarande är en föredragen kommunikationskanal för många kunder. Det finns många självklara anledningar till det, men det är även obestridligt att livechatt har ökat i popularitet sedan det blev standard att använda internet för kommunikation.

Millennialgenerationen, i synnerhet, har tagit emot livechattprogramvara med öppna armar. Över 63% av denna generation föredrar att använda livechatt för att få sina frågor besvarade.

I takt med att modern chattprogramvara blir mer sofistikerad har dess fördelar över telefon eller e-post blivit allt tydligare.

Så, vilka är dessa fördelar?

Låt oss ta en titt på topp tre.

 • Minskade genomsnittliga väntetider. Både telefon och e-post kräver av avsändaren en betydlig större ansträngning för att kommunicera. Sedan har kunden väntetiden i telefonkön för att komma till en medarbetare eller skrivandet av e-post och väntandet på svaret. Livechatt sker inte bara ögonblickligen, utan agenter kan dessutom bifoga alla typer av nödvändiga filer, som exempelvis Onboarding-dokument eller avtal.
 • Multitasking. Kundtjänstpersonal förstår mödan i att ständigt växla mellan telefon eller e-post för att hjälpa kunderna. Livechattoperatörer kan enkelt hantera flera samtidiga chattar utan att tappa koncentrationen till att utföra andra uppgifter i bakgrunden.

Vad blir resultatet? Lägre driftkostnader och högre ROI, eftersom ni inte har behovet av att anställa stora team för att hantera era kommunikationskanaler. Detta är en stor fördel för både EDU- och NGO-institutioner, eftersom dessa ofta har en väldigt stram budget.

Om chattförfrågningarna blir för många, kan dina administratörer alltid ställa in antalet chattar som en specifik agent kan utföra samtidigt. Det går även att ställa in den maximala kötiden.

 • Minskad ärendevolym. Att bli överväldigad av inkommande samtal eller e-postärenden är något som är alltför bekant för alla som arbetar inom kundtjänst. Dessutom tar det i allmänhet längre tid att lösa telefon- och e-postförfrågningar. Genom möjligheten att kontakta ditt supportteam direkt via webbplatsen, blir övriga tidskonsumerande ärendehanteringar färre.

Allt detta är möjligt tack vare en livechatt, då all kommunikation sker via din egna dator som du är bekväm med att använda medan dina kunder eller potentiella prospekt enkelt surfar på din webbplats.

Du behöver inte ens en dator. Livechatt är optimerad för mobiler och andra enheter, så ditt team kan svara från var som helst till vilken plattform som helst.

Vilka är fördelarna med att använda livechatt för institutioner inom EDU och NGO?

Go beyond merely communicating to ‘connecting’ with people.

Jerry Bruckner - author of The Success Formula For Personal Growth

Utbildnings- och ideella företag har sett betydande förändringar i sina marknadsförings- och servicestrategier de senaste åren. Den främsta drivkraften för detta är tekniken. När det blev lättare att ansluta sig globalt, växte även intresset från internationella studenter eller organisationer.

Effektiv kommunikation är nyckeln till att bygga lojalitet.

Fördelar med livechatt för utbildningsorganisationer

 • Hjälp studenter med ansökningar, registreringar eller andra procedurer
 • Rådgivning i realtid
 • Ge förslag på olika kurser
 • Starkare förtroende för din studentinstitution och studentgrupperna
 • Förbättrat student- och föräldrarengagemanget
 • Ökade ansökningar och anmälningar

Fördelar med livechatt för ideella föreningar och NGOs

 • Ökat engagemang med bidragsgivare
 • Anpassa tillvägagångssättet till generationerna
 • Stabilare givarstöd pga. positivare serviceupplevelse
 • Förbättrad förståelse mellan era bidragsgivare och er organisation
 • Insamling av data för er nästa insamlingsstrategi
 • Guida era bidragsgivare genom olika faser i deras beslutsfattande, exempelvis under donationsprocessen.

Vilka funktioner i chatt kan utbildningsorganisationer och NGOs använda i sin kundsupportstrategi?

Det är viktigt att ha koll på bidragsgivare, affärspartners eller studenters information och profiler för er nästa insamlings-, intressent- eller anmälningsstrategi.

Livechatt för utbildningsorganisationer och NGOs
Exempel på universal inbox (Klicka för att förstora)

Varje chatsession konverteras till ett ärende och sparas i en universell, delad inkorg. Tack vare en inbyggd CRM kan era chattagenter samla in och lagra data från konversationerna.  Samtliga agenter kommer att kunna svara kunderna, eftersom de alltid har all nödvändig information redo och tillgänglig.

Den proaktiva chattinbjudan är en av de viktigaste och mest mångsidiga funktionerna. Det är ett pop-up-meddelande som som dyker upp efter en förinställd tid och fungerar som skräddarsydd inbjudan till att börja chatta.

Galleri för chattinbjudningar
Exempel på galleri för chattinbjudningar (klicka för att förstora)

Du kan även i realtid, själv fråga dina besökare om de vill ha hjälp genom att välja från  URL-översikten av aktiva hemsidebesökare. Agenter kan skapa enstaka eller flera inbjudningar eller stänga av dem helt, ifall samtliga agenter är upptagna i andra chattar.

Besökarens nuvarande URL
Exempel på spårning av besökare (klicka för att förstora)

Denna funktion är valfri, men väldigt nyttig för alla agenter som föredrar att ligga ett steg före kunden. Under chattkonversationen kan agenten se vad kunden skriver i realtid och därmed förbereda svaret innan kunden ens har tryckt på skicka.

Realtidsvy för kundsvar

Sparade svar effektiviserar arbetsflödet genom att använda fördefinierade, korta svarsfraser på de vanligaste frågorna.

Sparade meddelanden
Exempel på sparade svar (klicka för att förstora)

Chattilldelning är avgörande om chatten ska nå rätt avdelning för en relevant fakultet eller rätt kampanjprojektgrupp. Agenter eller chattadministratörer kan välja mellan tre fördefinierade routing-alternativ för att säkerställa snabb och korrekt kommunikation:

 • Tilldela slumpmässigt
 • Ring till alla
 • Max utnyttjandegrad
Chattdistribution
Exempel på chattdistribution (klicka för att förstora)

Taggar för specifika ord eller fraser kan antingen läggas till manuellt eller per automatik. På så sätt skapas ett anpassat arbetsflöde för varje enskild agent.

Tagg-funktioner-LiveAgent
Exempel på taggar (klicka för att förstora)

Efter chattsamtalet kan du tillåta besökaren att kommentera och ge feedback på sin upplevelse med er. Detta ger dig i sin tur en bild över era agenters effektivitet och totala kundnöjdhet.

Agentranking
Exempel på agentranking (klicka för att förstora)

Studenter, väljare eller bidrasgivare kan komma från alla världens hörn. Med livechatt kan din institution bli global på riktigt. Använd våra  språkstyrda widgets.

Livechatt för utbildningsorganisationer och NGOs
Exempel på flerspråkig chattwidget (klicka för att förstora)

För att ge din kundtjänst en ännu mer personlig touch, kan du använda både video och chatt samtidigt. Du ställer enkelt in det på samma sätt som chattknappen, genom att lägga till knappen för videochatt på webbplatsens olika sidor.

Webbläsarbaserad videochatt i realtid.
Exempel på videochatt (klicka för att förstora)

Om du önskar se alla våra prisvärda planer, som även erbjuder ytterligare funktioner, kika in på vår sida med samtliga priser.

Vilka riktlinjer och regler finns det för chattsamtal?

Chattkonversationerna varierar beroende på varje enskild situation, men vissa protokoll och regler måste följas vid onlinekommunikation.

  Oavsett om enskild eller i grupp, så måste alla chattoperatörer ha en komplett uppsättning av kundservicefärdigheter. Allt från “hårda” färdigheter som datakunskap, grammatik eller skrivhastighet till “mjuka” färdigheter som empati och tålamod. Alla dessa utgör en komplett etikett för chattbemanning.

Livechattkonversationer är ett snabbt utbyte av information. Det betyder att agenterna måste vara experter inom sitt område. Implementering och underhåll av en  kunskapsbank kan fungera som en bra informationskälla för agenter och kunder som föredrar självservice framför traditionellt stöd.

Stand out from your competitors with a strong
customer-centric culture

Kan outsourcing av kundsupport ge vinst till institutioner inom utbildning och NGO?

Det blir allt vanligare för företag eller organisationer att leja ut sina kundtjänstteam.

De främsta anledningarna är tidshantering, budgetproblem och arbetsfördelning. De flesta utbildnings- och NGO-organisationer har inte massiva supportteam eller arbetar dygnet runt, så deras supporttider är begränsade. Lyckligtvis finns det specialiserade företagstjänster av just den anledningen.

Läs mer om fördelarna av att outsourca ert LiveAgent-konto här.

Hur integrerar du chattprogramvara på din webbplats?

Att integrera en livechattknapp på din webbplats är lika enkelt som att lära sig att 1+2=3. När du registrerar dig och får din inloggning till ditt LiveAgent-konto, behöver du bara kopiera och klistra in en kort HTML-kod.

Vet du som också är toppen? Det finns inget behov av att ladda ner ytterligare programvara. Men om du vill integrera med  tredjeparts mjukvara, appar eller plugins, för att förbättra din kundserviceupplevelse, så stöds detta fullt ut genom Native- eller Zapier-integrationer.

Säkerhet

Skydda dina elevers och bidgragsgivares data. LiveAgents kombinerade säkerhetsfunktioner kommer att ge ditt sinne frid och vetskap om att all deras data är säker och skyddad.

Här är några av säkerhetsfunktionerna som vi erbjuder:

Kunskapsbank

Det sägs att “Kunskap är makt.” Med detta i åtanke uppdateras vår egna  kunskapsbank kontinuerligt med ny information. Inte bara det, vi uppmuntrar även våra användare att också bidra eller bygga ett community via vår kundportal.

 

Still not convinced?

Start a free-14 day trial, no credit card required.

Try LiveAgent
logo clients forbes
logo clients airbus
logo clients nascar
logo clients usc
logo esky color
slido green

Our website uses cookies. By continuing we assume your permission to deploy cookies as detailed in our privacy and cookies policy.

×

Schedule a one-on-one call and discover how LiveAgent can benefit your business.

We’re available on multiple dates

Schedule a demo