Free Trial

Language switcher

–Hidden comment

Use attributes in format region_from and region_to= to change the languages showing in language switcher.
Available regions are:
europe_from europe_to
asia_from asia_to
mideast_from mideast_to
america_from america_to

Example:
europe_from=0 europe_to=22 will put all languages (ordered in language switcher settings) from 1 to 21 to Europe region:
asia_from=22 asia_to=25 will put all languages from 23 to 24 (so only 2) into Asia region.

VoIP Telefon

Vad är en VoIP telefon?

En VoIP telefon är en digital apparat som använder Internet protokoll (IP) teknologi för att sända och ta emot telefonsamtal. En VoIP telefon konverterar uppringarens röst till digital information, som sedan skickas vidare till mottagaren i slutet på linjen.

En VoIP telefon kan ringa vilken annan telefon som helst, oavsett om du vill ringa till en traditionell telefon (dvs analogt), en virtuell telefon eller en mobiltelefon. Till skillnad från en analog telefon, så kräver en VoIP telefon en bredbandsanslutning  för att fungera helt. Som tur är, kan en VoIP telefon använda wifi, en mobil anslutning och andra slags Internet anslutningar.

Hur fungerar en VoIP telefon?

Har du någonsin undrat vad som händer bakom scenen när du använder en VoIP operatör för att göra ett VoIP samtal? Det finns flera sätt att ringa VoIP samtal.

1) Du kan använda en VoIP telefon för att slå ett telefonnummer på knappsastsen och sen påbörja ditt samtal. Som slutanvändare behövs det ingen speciell hårdvara för att göra VoIP samtal. Till exempel, du kan ringa samtal genom att använda din laptop, en app på din smartphone eller köpa ett utvalt VoIP handsfree set.

2) VoIP operatören tar emot en samtalsförfrågan och ansluter dig till världens telefonnätverk genom att använda Internet teknologi. En VoIP operatör kan ansluta dig till nästan vilket telefonsystem som helst (dvs till en analog telefon, en företagstelefon eller en VoIP telefon).

3) När dina VoIP samtal ansluts, konverteras dina ljudvågor till digitala signaler, snabbt sända över Internet och konverteras igen tillbaka till ljud. Processen är likadan för den på andra sidan luren.

Notera att du kommer att behöva en säker Internet uppkoppling för att din VoIP operatör service ska kunna fungera felfritt. Om du bor i ett område utan en säker Internet uppkoppling, behöver du kanske ha en mobiltelefon eller vanlig telefon som back-up.

A software for streamlined VoIP calling

LiveAgent's virtual call center solution includes VoIP phone support as part of our call center services.

Learn more

Vilka slags VoIP telefoner finns tillgängliga?

Det finns flera olika slags VoIP telefoner som du kan använda beroende på din budget och dina preferenser. Du kan kanske använda flera olika VoIP telefoner (dvs en företagstelefon för ditt kontor och en mobiltelefon när du reser).

Här är de vanligaste typerna av VoIP telefoner.

 • Hårda telefoner

Också känd som en fysisk telefon, en hård telefon är en fysisk apparat som du kan ställa på ditt skrivbord för att göra VoIP telefonsamtal. Den har förmodligen en fysisk nummersats och fler funktioner för att hjälpa dig ta hand om inkommande samtal genom din bredbandsuppkoppling för Internet.

 • Mjuka telefoner

Mjuka telefoner är ett excellent val för en företagsägare som vill minimera röra och maximera flexibilitet. Istället för en fysisk apparat med en nummersats, så är en mjuk telefon en app som du kan köra på din laptop eller mobila enhet. Eftersom det inte finns någon speciell hårdvara att köpa, de bästa mjuktelefonerna kan ge mer kostnadsbesparingar.

 • VoIP mjukvara

Den här typen av VoIP telefoner är en app som du kan köra på din mobiltelefon eller dator. Till exempel, du kan ladda ned, Skype appen till din dator eller smartphone för att ringa. Du bestämmer dig kanske också för att köpa ett headset som ansluter dig till din dators USB port för adderad komfort.

 • Mobila enheter

Flera slags mobila enheter kan användas för att göra VoIP samtal. Till exempel, nästan alla moderna Android och Apple mobiltelefonmodeller kan köra VoIP mjukvara. Därför, kan du ringa från en läsplatta eller smartphone.

 • Företagstelefon

En VoIP företagstelefon är vanligtvis fast på en speciell plats som chefens kontor (också känd som en skrivbordstelefon). Den kan erbjuda avancerade funktioner som konferens samtal, telefonsvarare och en virtuell receptionist, som inte finns på en vanlig telefon. Om du väljer ett allt-i-ett företagstelefon system, kan du få tillgång till avancerade förmågor som HD audio, internationell samtalsplaner, och pålitliga video konferenser.

 • Vanlig telefon

När de flesta letar efter en vanlig telefon, menar du en traditionell landlina som används mest för att göra analoga telefonsamtal. Varje telefonsamtal är sen sänt genom att använda icke-digital teknik (dvs analoga signaler). Medan en vanligt telefon saknar de extra möjligheter vanligtvis förekommande i moderna telefoner, är det ett bra val om du saknar en pålitlig nätverksanslutning. Men, du vet kanske inte att du kan använda en VoIP adapter för att koppla din analoga telefon till en VoIP operatör. En säljare eller tillverkare kan bekräfta förmågorna med din vanliga telefon i fall som detta.

Maximize the efficiency of your business

LiveAgent offers over 50 integrations with leading VoIP service providers.

Try it out

Vilka är funktionerna på en VoIP telefon?

De specifika funktionerna som erbjuds av varje VoIP operatör varierar väldigt mycket. För enkelhetens skull, kan du avgöra basfuktioner (som standard funktioner vanliga på nästan varje VoIP telefon) och anvancerade funktioner som ger dig fler kommunikationsval.

 • Basfunktioner. VoIP teknik på den mest basala nivån ger dig möjligheten att göra och ta emot telefonsamtal . Generellt sagt kan du ringa till traditionella telefoner med landlina, mobiltelefoner, och andra VoIP telefoner. Genom att använda den digitala knappsatsen, kan du slå ett telefonnummer enkelt och börja ditt samtal snabbt.
 • Avancerade funktioner. Också nämnt som extra fuktioner, en företagsservice för VoIP, kan inkludera HD röst kvalitet. Andra populära avancerade funktioner inkluderar video konferens lösning, säkerhetsfunktioner (dvs 256-bit avancerad encryption standard), och möjligheten att stödja ett call center.

Om du vill ha extra funktioner, ta ett par minuter och kontakta säljrepresentanten hos VoIP operatören. I många fall, kan du köpa tillgång till ett brett sortiment av funktioner för en extra avgift. Speciellt kan extra avgifter läggas till om du vill ha avancerade funktioner (dvs ett enhetligt kommunikationssystem för ett stort företag).

Fully stacked customer service software

Discover all the features that make LiveAgent a powerful multi-channel help desk solution.

Learn more

Vilka är fördelarna med att använda ett VoIP telefonsystem?

Om vi antar att du har en pålitlig internet uppkoppling, så har VoIP telefoner fördelar som du behöver förstå innan du säger hejdå till traditionella landlinor.

 • Sparar utrymme

Företagsägare vet att många anställda vill kunna arbeta på distans. Att ta bort dina konventionella telefoner och byta till en moln baserat telefon system är ett excellent sätt att spara utrymme. Istället för att ha fysiska telefoner på varje skrivbord, kan anställda göra VoIP telefonsamtal genom att använda sina laptops eller mobilea enheter.

 • Kostnadsbesparingar

För många människor är möjligheten att spara pengar genom att byta till VoIP attraktivt. Speciellt för företagsägare som betalar för många telefonlinjer och utrikes service, kan se en tydlig fördel med kostnadsbesparingar.

 • Kvalitetsservice

Som företagsägare behöver du snabb support. Tyvärr brukar de företag som erbjuder telefoni via landlina tvinga sina kunder att vänta länge på service. Kunder är mindre benägna att erfara besvikelser med service när företag använder VoIP service. Ännu mer så när det kombineras med andra kommunikationskanaler.

 • Företagskommunikation

Företagsägare med anställda i flera orter (dvs ett call center, ett säljteam på fältet etc) behöver ett flexibelt telefonservice. Ett avancerat call center system som är värd för moln inkluderar typiskt IVR (Interactive Voice Response), automatiskt retursamtal, video samtal, obegränsad samtalsinspelning, och VoIP integration.

LiveAgent | Call center software in your helpdesk

A single interface for managing customer queries

Sign up for a free 14-day trial and start improving your customer service today.

Free trial

FAQ

Vad är en VoIP telefon?

En VoIP telefon använder IP nätverk och digitala signaler för att sända och ta emot telefonsamtal till vem som helst, oavsett om de har en traditionell telefon, mobiltelefon eller virtuell telefon.

Hur fungerar en VoIP telefon?

Ett VoIP telefonsamtal involverar flera element som VoIP operatören tar hand om. Du slår ett telefonnummer på nummersatsen. Automatiskt så ansluter VoIP telefonsystem dig till den person du ringer till. er konversation sänds fram och tillbaka med digitala signaler.

Vilka slags VoIP telefoner finns tillgängliga?

Det finns flera VoIP telefoner. Mjuka telefoner låter dig ringa VoIP samtal genom din laptop eller mobilenhet. Hårda telefoner en sorts fysisk apparat som du kan lägga på ditt bord. Varje VoIP operatör erbjuder olika sorters VoIP telefoner.

Vilka är funktionerna hos en VoIP telefon?

Funktionerna med en VoIP telefon varierar beroende på modellen och VoIP servicen. Generellt sagt, kan du förvänta dig att ta emot och göra telefonsamtal. I vissa fall har du kanske inrikessamtal, video konferenser och andra funktioner.

Vilka är fördelarna med att använda ett VoIP telefonsystem?

Det finns flera fördelar med VoIP telefoner att komma ihåg. Vanligtvis kan du göra flera besparingar jämfört med tradtionell telefoni. Till det kan du spara utrymme genom att ta bort dina skrivbordstelefoner om du så önskar. Slutligen, VoIP telefoner är snabba och flexibla - du kan lätt lägga till fler telefonlinjer när det behövs.

Back to Glossary Create account for FREE

Our website uses cookies. By continuing we assume your permission to deploy cookies as detailed in our privacy and cookies policy.