Free Trial

Language switcher

–Hidden comment

Use attributes in format region_from and region_to= to change the languages showing in language switcher.
Available regions are:
europe_from europe_to
asia_from asia_to
mideast_from mideast_to
america_from america_to

Example:
europe_from=0 europe_to=22 will put all languages (ordered in language switcher settings) from 1 to 21 to Europe region:
asia_from=22 asia_to=25 will put all languages from 23 to 24 (so only 2) into Asia region.

VoIP samtalsinspelning

Vad är VoIP samtalsinspelning?

Enkelt uttryckt, VoIP samtalsinspelning betyder att man gör en inspelning av VoIP samtal. Inspelningen kan sparas i format som MP3 audio. Du kan sedan använda en service som Rev.com för att transkribera VoIP samtalet till text.

Det finns två sätt att närma sig VoIP samtalsinspelning beroende på din VoIP (Voice over Internet Protocol) teknologi och företagspolicy.

Manuell VoIP samtalsinspelning

Ett manuellt användande betyder att en anställd bestämmer om deras VoIP samtal ska spelas in eller inte, genom att trycka på en inspelningsknapp. Det här valet är ett bra närmande om du vill fråga om lov i varje samtal innan du sätter på VoIP samtalsinspelning.

Automatisk samtalsinspelning

En del företag föredrar att spela in alla VoIP telefonsamtal (dvs både inkommande och utgående samtal). Att sätta förutsättningar med kunder, telefonsystemet berättar oftast för kunderna först att inkommande samtal kommer att spelas in för “träningssyfte”. Chefer brukar ibland använda en automatisk inspelning för att lösa kundkonflikter också.

Hur du sätter upp VoIP samtalsinspelning

Processen att sätta upp VoIP samtalsinspelning varierar beroende på den specifika teknologi som du använder. Använd följande steg för att komma igång.

  • Bestäm dina behov för VoIP samtalsinspelning

Inspelning av samtal kräver digitalt utrymme för att spara och en del kunder kommer inte gå med på telefonsamtalsinspelning. Därför, är det bättre att utveckla guidelines för företaget när och hur samtal ska bli inspelade.

  • Kolla efter inspelningsfunktioner i VoIP plattformar

Ditt nästa steg är att kolla efter de specifika inspelningsfunktioner som finns tillgängliga i VoIP plattformar. Till exempel, om du planerar att spela in ett stort antal VoIP samtal, kolla efter vilka VoIP plattformar stödjer obegränsat antal inspelningar  och hur mycket du kommer att betala för samtalsinspelningar.

  • Verifiera laptop kompabilitet

De flesta VoIP resurser erbjuder en inspelningslösning för VoIP användare på en laptop enhet.

  • Se om det stödjer din enhet

Kontakta din VoIP resurs för att hitta om de stödjer mobilenheter. Till exempel, om dina anställda gillar att använda Android telefoner, titta efter Android VoIP support. För att verifiera kvaliteten på VoIP lösningen, kolla efter vad riktiga kunder säger om att använda inspelningslösningen. Till exempel, leta reda på VoIP service resursen på TrustPilot eller Capterra och se vad andra säger om sina VoIP appar.

  • Sätt upp VoIP samtalsinspelning

I det här stadiet behöver du verifiera audio kvaliteten på inspelningslösningen. För att verifiera audio kvaliteten, kör en serie med kvalitetskontroll där en anställd simulerar kundsamtal till försäljningsteamet (dvs inkommande samtal). Detsamma, testa om utgående samtal är lämpligt inspelade.

No limit on the number of recordings

LiveAgent offers unlimited call recordings that can be safely stored in your account.

Learn more

Kan du spela in ett samtal med ett företag?

Före du använder en inspelningslösning för dina samtal, finns det några regler att tänka på.

  • Alla parter måste godkänna samtalsinspelning

Enligt HubSpot, tretton av USAs stater, inklusive Kalifornien, Connecticut, Delaware, Florida, och Montana, kräver att alla parter get sitt godkännande före ett samtal kan bli inspelat. Om du oftast bara ringer personer i dessa stater, ser till att du frågar om lov före du spelar in samtalet. Utanför USA, är det flera andra länder som också kräver att alla godkänner. Om du spelar in samtal med personer i Kanada, Tyskland, och Europa, se till att du får lov.

  • Enpartstillåtelse

En del förenta stater som Alabama, Alaska och Colorado tillåter samtalsinspelning om den ena parten går med på att samtalet spelas in.

Som en generell regel, är det bäst att fråga om lov före inspelning sker av ett telefonsamtal. Om du inte får tillåtelse, kan ditt företag komma att förlora sitt goda rykte om utmärkt kundservice.

Måste du berätta för dina kunder att samtalen spelas in?

Varje företag har olika sätt att sätta kundförväntningar på samtalsinspelningar. Generellt sett, finns det två närmanden.

Som ett ingående samtal kommer in, en sparad inspelning i IVR menyn berättar för kunden att samtal är inspelade för träningssyfte.  Genom att säga till i varje samtal, sätter du kundens förväntningar i varje situation.

  • Varsel före samtalet

Den alternative vägen är att fråga dina anställda, inklusive säljrepresentanter och kundservice team, att fråga om lov före varje samtal.

  • Fråga om lov

Tillgångskontroll blir viktigt om du spelar in samtal för olika syften (dvs träningssyfte, förse industrin med insikter till marknadsteamet). Kundsamtal inkluderar ofta känslig information som kundens namn, adress, telefonnummer och kreditkort. Se till att du skyddar din VoIP inspelare med lösenord och andra säkerhetslösningar.

Fördelar av VoIP samtalsinspelning för företag

Det finns flera fördelar som du kan uppnå genom att använda en VoIP inspelare. I den här avdelningen, kommer vi gå igenom de mest vanliga.

Träningssyfte

Genom att spela in kunddispyter i samtal, kan du ge verklighetsbaserade kundservice träning till anställda. En inspelning av en kundservice agents samtal kan ge värdefulla insikter om hur du kan lösa problem. Förresten, du kan också få värdefulla insikter för säljträningen.

Säljinsikter

Varje samtal med ditt företags säljrepresentant kan ha fullt av kundhistorier och insikter att agera efter.  Till exempel. du kanske märker att referera till specifika detaljer från tidigare samtal hjälper till att skapa ett positivt intryck på kunden.  Använd customer relationship management (CRM) för insikter att agera efter, historisk översikt, och andra relevanta möjligheter och nuvarande status detaljer efter varje försäljningssamtal.

Marknadsföringsinsikter

Marknadsteamet kanske inte träffar riktiga kunder speciellt ofta. Därför, är det hjälpsamt att ge marknadsteamet tillgång till samtalsinspelningar att basera sin marknadsföring på riktiga insikter från kunder.

Att använda samtalsinspelningar i din pågående träning och coaching program är ett utmärkt verktyg för ledningen. Att gå igenom några samtalsinspelningar är avgörande när en chef sätter sig för att utvärdera kundservice agent prestationer. Om det är signifikanta problem, kan du arrangera mer träning, som t ex fråga agenter att ladda ned högrankade kundsamtalsinspelningar.

Choose a VoIP partner

LiveAgent currently hosts over 50 integrations with leading VoIP providers.

Learn more

Hur kan jag stoppa någon från att spela in mina telefonsamtal?

Att använda en VoIP inspelare har fördelar, men inte varje kund gillar att få sitt samtal inspelat. Det är därför flexibiliteten i ett VoIP inspelningslösning är så viktig. Före du köper en VoIP inspelningsenhet till ditt företag, titta efter följande förmågor.

Inaktivera automatisk samtalsinspelning

En del VoIP säljare ger dig valet att stänga av automatisk samtalsinspelning. Medan inspelade VoIP samtal är värdefulla, att bibehålla utmärkt kundservice är ännu viktigare. När verkliga kunder ber dig sluta spela in, sikta på att tillgodose deras förfrågan.

Erbjud ett alternativ

Om en kund är obekväm med en samtalsinspelning, erbjud alternativ. Till exempel, en företagsägare kan dirigera sina säljrepresentanter till en online chat service eller skicka epost.

Aktiv VoIP inspelningsflexibilitet

Aktiv VoIp inspelning innebär att göra en kopia av ljudet på telefonsamtalet och förvara på annat ställe. Se om din VoIP service resurs låter dig stänga av denna funktion.

Slutligen, du kan vägra att deltaga i ett telefonsamtal om du inte spelar in samtalet. De flesta företag är motiverade att behålla en hög nivå på sina kunders erfarenheter. Om idén att spela in samtal gör dig obekväm, kolla och se om företaget vill hjälpa dig på annat sätt, t ex via epost.

All-in-one customer software

Sign up for a free 14-day trial and discover all that LiveAgent has to offer.

Let's go

FAQ

Vad är VoIP samtalsinspelning?

VoIP samtalsinspelning är användningen av inspelning av företags telefonsamtal, inklusive konferenssamtal i vissa fall, för att förbättra företagets prestationer. Du kan använda samtalsinspelning för att lösa konflikter med kunden, förbättra kundservice representanters prestationer och andra samtal.

Hur sätter man upp VoIP samtalsinspelning?

De specifika steget att sätta upp VoIP samtalsinspelning varierar beroende på den VoIP samtalslösning som du har. Till exempel, du kan ha valet att manuellt spela in vissa samtal, eller att automatiskt spela in alla företagssamtal till ditt företag.

Kan du spela in ett samtal med ett företag?

De flesta amerikanska stater och länder i världen, tillåter samtal att bli inspelade med mjukvara för VoIP samtalsinspelning. Men, se till att du frågar om lov före du spelar in företagssamtal.

Måste du berätta att för kunderna att samtalen spelas in?

Generellt sett, är det rekommenderat att förklara för dina kunder att alla samtal kan spelas in. För lagliga råd kring detta ämne, konsultera med en kvalificerad jurist.

Vilka är fördelarna med VoIP samtalsinspelning för företag?

Det finns många fördelar med att spela in VoIP samtal. Till exempel, du kan använda samtalsinspelning för att ta ut kundhistorik. Dessa historier kan sedan användas i säljträning och marknadsföringskampanjer. Mera, inspelade företagssamtal är värdefulla för att stödja kundservice träning.

Hur stoppar jag någon från att spela in mina samtal?

Börja med att fråga företaget att sluta spela in ditt samtal. Om företaget insisterar att de måste ha samtalsinspelning. fundera på att lägga på det samtalet. I den här situationen, att kontakta företaget bara via besök eller via epost kan vara en bättre lösning.

Back to Glossary Create account for FREE

Our website uses cookies. By continuing we assume your permission to deploy cookies as detailed in our privacy and cookies policy.