Free Trial

Language switcher

–Hidden comment

Use attributes in format region_from and region_to= to change the languages showing in language switcher.
Available regions are:
europe_from europe_to
asia_from asia_to
mideast_from mideast_to
america_from america_to

Example:
europe_from=0 europe_to=22 will put all languages (ordered in language switcher settings) from 1 to 21 to Europe region:
asia_from=22 asia_to=25 will put all languages from 23 to 24 (so only 2) into Asia region.

Ligg steget före med ärende mjukvara

Ge smidig kundvård på varje kanal.

  • ✓ Ingen startavgift    
  • ✓ Kundservice 24/7    
  • ✓ Inget kreditkort behövs    
  • ✓ Säg upp när som helst
Använd av
logo clients forbes
logo clients airbus
logo clients nascar
logo clients usc
ticketing software animation
Ticketing software

Helpdesk ärende mjukvara av LiveAgent

Är du trött på tråkig ärende mjukvara? Så är vi. Med LiveAgent, kommer din e-post, chattar, samtal, social media kommentarer och andra kanaler hamna i en universell inbox och med hjälp av avancerade automatiska regler och integrationer, kommer din kundservice mardröm sluta med ett enkelt klick på “Prova här” knappen.

Vad är ett ärende system?

Ärende systemet är en del av en mer komplex helpdesk mjukvara. Ärendesystemet samlar all kundkommunikation till ett gränssnitt. Till exempel, det samlar kund konversationer från flera kanaler, som e-post, sociala media, samtal, forum och överför kommunikationen till ärenden.

Således, när en kund kontaktar dig genom sina föredragna kanal, kommer du automatiskt att få en inkommande support förfrågan i din LiveAgent app. Helpdesk personal kan sedan svara på alla kundservice förfrågningar baserad på de kundprioriteringar du har ställt in i din SLAs. Som ett resultat, du förbättrar din uppgiftsstyrning liksom dina kundinteraktioner.

Alla support kanaler under ett tak

LiveAgent’s helpdesk ärende system integrerar med flera kommunikations kanaler och erbjuder nästan 200 funktioner.

Everything under one roof   mobile
Peter Komornik

LiveAgent kombinerar excellent livechat, ärenden och automatik som låter oss ge exceptionell support till våra kunder.

Peter Komornik, CEO
logo slido black

LiveAgent går bortom ett IT ärende system

LiveAgent är ett IT ärende system mjukvara som kombinerar flera kanaler som e-post, chattar, samtal och sociala media för att ge helhets kundservice till din dina kunder. Men det tar inte stopp där. LiveAgent erbjuder en kundportal med multi-kunskaps bas support, forum och feedback & förslag. Upptäck vad det mest avancerade ärendesystemet har att erbjuda din organisation.

Hur kan en online ärende mjukvara hjälpa ditt företag?

Ta en titt på IT ärende systemets fördelar som kommer att hjälpa dig att ge bättre lösningar för dina kunder.

Chat distribution feature in Live chat software - LiveAgent

Ökad agent produktivitet

Intelligent automatik kommer göra dina agenters arbetsflöde lättare och snabbare. Genom att sätta upp automatiska regler, kan du avgöra agent arbetes distribution och förbättra agent svarstiden samtidigt.

Förbättrad kund upplevelse (CX)

LiveAgent ger analysrapporter, var du snabbt kan avgöra lagets produktivitet på några sekunder. Till det, visar den analytiska översikten information som arbetstid, agenter, avdelningar, kanaler och taggar. Som ett resultat, realtids data låter en handledare svara på kund problem effektivt.

Audit log filter in Help desk ticketing software - LiveAgent
Customer portal software settings in LiveAgent

24/7 kundsupport

Ett vanligt problem som många företag har är att kunna ge kostnadseffektiv 24/7 support till sina kunder. En kunskapsbas mjukvara eller självservice portal kan möjliggöra ditt företag att ge support även utanför din kontorstid. Bara skapa hur att göra-guider eller steg för steg-artiklar för dina klienter och få en konkurrensfördel med LiveAgents allt-i-ett lösning.

Professionell kundservice/support

En intern kunskapsbas, som också är del av ett ärende system, säkerställer att din helpdesk personal ger samma och professionell hjälp alltid. Det interna självservice alternativet kan ge en bredd variation av information, för exempel, nyheter, produkt information, uppdateringar och policys.

Kunskapsstyrning kan omvandla din service direkt. Din kundservice representant kommer göra mindre fel och framgångsrikt lösa nästan varje kundförfrågan.

Agent ranking feature in Help desk software - LiveAgent

Ta en titt på nyckelfunktionerna i LiveAgents ärende mjukvara

Ett support ärende system är bara en del av en komplex helpdesk lösning.

Kombinera alla din kommunikationskanaler till en universell inbox, en smartare version av vanlig e-post. E-post, chattar, samtal, social media poster och meddelanden från andra kanaler är alla tillgängliga från en enda plats.

Oavsett var kommunikationen börjar eller slutar, kommer den vara in samma hybrid ärende. Börja chatta med en kund på livechatt, följ upp via e-post och slutför kundsupports ärendet via ett telefonsamtal. Alla interaktioner kommer vara i samma ärende tråd.

Gör processen snabbare att svara på kunder genom att förbereda svar på vanliga krav och frågor. Spara ett kort svar och gör dina kunder gladare genom snabba svars hastigheter.

Skapa ärenden som bara syns till dina kollegor och tilldela dem till en specifik person. Använd dem som påminnelser, för skapandet av uppgifter eller för att göra anteckningar till dig och dina kollegor.

Ärende mjukvara med intuitiv UI

LiveAgent ärende mjukvara spårar och omvandlar automatiskt alla dina kunders problem till ärenden. Varje inkommande form av kommunikation omvandlas till ärenden för bättre bekvämlighet och styrning. Användargränssnittet är anpassningsbart och intuitivt.

Kunskapsbas som en del av ärende hantering

70% av kunder föredrar att titta efter svar före de kontaktar kundservice. I tillägg till ärende mjukvarans funktionalitet, i samma paket, erbjuder LiveAgent en fullt anpassad kundportal med kunskapsbas, FAQs och forum.  Låt kunder hjälpa sig själva genom att ge svar även när dina agenter är offline.

CRM ärende system

I LiveAgent, kan du effektivt organisera och förvara all kunddata eller information. Du kan lätt spåra kontakter, orders och annan nödvändig data. Det är i grund och botten en kontakt databas med tilläggsinformation. Att ha all data i ett system kommer möjliggöra din support att ge stjärnklar kundservice.

En ordentlig CRM support försäljningsaktiviteter, marknadsföring och kundservice avdelningar. Kundrelationsstyrning är en viktig del av vare ärende hanteringssystem. Att samla och förvara kunddata kan influera kundlojalitet, kundnöjdhet och CX på ett positivt sätt.

Transparenta och rättvisa priser

Inga kontrakt, inga gömda avgifter — månadsvis fakturering bara. Helt transparenta priser, bara fakturerad för riktig användning varje månad. Välj den rätta planen och börja ge den bästa kundsupporten.

Ärende

Ärende

För små företag och entreprenörer

Ärende

Ärende + Chatt

För medium stora företag och professionella byråer

$29/mån

Smidig ärende distribution

Se till att dina kundservice agenter alltid har en optimal arbetsbörda. Definiera hur många ärenden, chattar och telefonsamtal de kan hantera. Automatiskt rotera telefonplikt, sätt paustider och låt dem vila när de behöver. Tilldela ärenden  var som helst till individuella agenter eller hela avdelningar. Sätt dina egna regler och kriteria för inkommande ärende distribution baserad på ärende parametrar, händelser eller tidsbaserade villkor.

Seamless ticketing distribution

Mer än 30 000 företag kan inte ha fel

Kolla våra succé historier och vittnesmål och hitta hur LiveAgent kan boosta din kundsupport och öka glädjen hos dina företagspartners.

Varför ärende mjukvara?

Ett smart ärende system gör det lättare att täcka alla dina kundservice behov. Ta emot, processa och svara på förfrågningar med lätthet för att förbättra relationerna med dina kunder.

007 briefcase

Företags fördelar

Förenkla dina kanaler

Automatisera dina vanliga uppgifter

Ha klara ansvarsområden

Var organiserad

051 checked

Positiv impact

Professionell approach

18% ökning av omräkningskurser

Detaljerade insikter och rapporter

Minskade kostnader

Allt-i-ett ärende mjukvara

Email icon

E-post ärenden

Smart e-post ärenden och distribution ser till att ingen e-post försvinner eller besvaras två gånger.

Customers icon

Kraftfullt samarbete

Låt dina agenter hjälpa varandra och besvara ärenden snabbare med samarbetsfunktioner.

Cart icon

Ökad nöjdhet

Enligt marknadsundersökningar så brukar nöjda kunder spendera mer. Gör dem glada med LiveAgent!

it-team-responsibility-management-software-LiveAgent

Ansvarsstyrning

Med LiveAgent, kan du lätt styra ärende ansvar och skapa en ärende organisations metod för ditt IT lag eller kundservice. Ändra vem som äger ett ärende till en annan avdelning eller till och med en individuell agent. Vet alltid vem som har ansvaret för att lösa varje ärende. Hör aldrig den klassiska ursäkten: “Jag visste inte att det var mitt ansvar” igen.

FAQ

Vad används ett ärendesystem för?

Ett ärende system möjliggör för kund support lag att skapa kund förfrågningar. Mjukvaran skapar ett ärende från varje kund interaktion och samlar relevant information för att hjälpa lösa kundförfrågningen.

Vad är det bästa ärende systemet?

Om du letar efter det bästa ärende systemet, tank på användar ranking, funktionalitet och pris. Det bästa ärende systemet skulle ha funktioner som multikanals kommunikation, ärende tilldelning, arbetsflöde automatic, rapporter och analyser, sociala media integration, kunskapsbas, och spelbildnings funktioner.

Vilka sorters ärende verktyg finns det?

När du funderar på vilka ärende verktyg du ska använda, kola dess pris, funktionalitet och användar recensioner. En del ärende verktyg erbjuder mer helpdesk funktionalitet än andra. Till exempel, LiveAgent är på listan över top 10 helpdesk mjukvara som förser med ett virtuellt callcenter i tillägg till multikanal kommunikation, ärende tilldelning, arbetsflödes automatik, rapporter och analyser, kunskapsbas, och spelbildnings funktioner.

Vad är ärende mjukvara?

Ett ärende system är en del av helpdesk mjukvara som låter ditt företag att ha alla kundinteraktioner på en plats. Därför, all kommunikation från multipla kanaler är samlade på en plats, vilket gör det lättare och mer effektivt att kommunicera med dina hemsidesbesökare/kunder.

Hur startar du upp ett ärende system i LiveAgent?

I LiveAgent, ger vi en gratis demo och 24/7 support till vara kunder, så att starta upp mjukvara går lätt och snabbt. Men det första steget, är atts kapa ett konto och välja en föredragen prenumeration. Efter det, kommer systemet att guida dig genom uppstartsprocessen, så till slut kommer du att ha allting satt efter dina preferenser.

You Will Be in Good Hands!

Do you know what Huawei, BMW, Yamaha and O2 have in common? You guessed right… LiveAgent!

Try it now for free No Credit Card Required

Our website uses cookies. By continuing we assume your permission to deploy cookies as detailed in our privacy and cookies policy.

×

Schedule a one-on-one call and discover how LiveAgent can benefit your business.

We’re available on multiple dates

Schedule a demo